Om Egnssamlingen

Egnssamlingens start kan føres tilbage til 1971/1972, hvor lærer Jørgen Jørgensen påbegyndte en indsamling af gamle fotos, foreningsprotokoller, lydbåndsoptagelser m.m. I løbet af de følgende 40 år har dette initiativ udviklet sig til at blive et omfattende lokalhistorisk arkiv og museum dækkende Sydvestvendsyssel.

I bygningerne på Fårupvej 2a og 3 er der i årenes løb opbygget mange tematiske udstillinger og historiske tableauer til glæde for de mange turister og øvrige interesserede.

2a rummer en intakt landsbysmedje og udstillingslokaler med historiske tableauer - bl.a. købmandsbutik med baglokale, bondekøkken med bryggers og sy- og vævestue. Her er der hver tirsdag formiddag sommeren igennem aktiviteter for børn og voksne jfr. "Træfpunkt Blokhus"


Egnssamlingen

Egnssamlingen

Fiskerudstilling under forberedelse
 
Der bages i køkkenet i Den Gamle Smedje
 
Snedkerens værksted
 
Der males mel til pandekager
 
Smedjeaktiviteter på Fårupvej 2a

Ud over udstillinger og aktiviteter opbygges og vedligeholdes et omfattende arkiv til glæde for slægtsforskere og andre, der er interesserede i egnens historie.


Egnssamlingen   · Faarupvej 3, 9493 Saltum   ·   Telefon: 98 88 18 75   ·   e-mail: info@egnssamlingen.dk   ·   © copyright 2018

Programmeret og hosted af nordicweb