Her kan du se vores kommende og tidligere aktiviteter i 2025 – kalenderen opdateres løbende!

11. og 18. februar, kl. 10-14 – Aktivitetsdage
I skoleferien kan du være en del af Egnssamlingens aktivitetsdage, hvor udstillingerne bemandes, der er særlige lege og aktiviteter for børn, og vafler i køkkenet. Husk at børn under 12 har gratis entré.
6. marts, kl. 19-21.00 – Folkeuniversitet
Museumsinspektør Christian Toftgaard (Sea War Museum Jutland) fortæller om Jyllandsslaget og hvordan slaget også har forbindelse til Saltum.
Pris: 85 kr.
Mere info og billetsalg her: Første Verdenskrig, Jyllandsslaget og Papirerne fra Verdenshistorien
26. marts – Generalforsamling
Egnssamlingens Støtteforening afholder generalforsamling den 26. marts.
Tidspunkt, sted og info om spisning følger senere…!
8. maj, kl. 19-21.00 – Folkeuniversitet
Historiker Michael Steinke Christensen fortæller om de konflikter der opstod i Nordvestjylland efter befrielsen, da tusindvis af russiske soldater i tysk uniform skulle sendes hjem.
Pris: 85 kr.
Mere info og billetsalg her: På randen af krig i Danmark – konflikterne efter befrielsen 1945
10-11 maj – Saltum Festdage – uld og kunsthåndværk
Mød kunsthåndværkerne, se gamle håndværk og besøg spændende boder.
En uforglemmelig dag i Saltum.
Aktivitetsdage i ferierne på Egnssamlingen i Saltum
På Egnssamlingen i Saltum er der hver tirsdag i skolernes ferier et mylder af liv. Ca. 30 frivillige står parat til at tage imod børn og voksne, der har lyst til at opleve, hvordan tingene foregik i gamle dage. Udenfor kan man lave sit eget reb. Og rebet bliver straks taget i brug: To af de frivillige svinger rebet – og så skal der hoppes. Masser af gamle lege bliver opfrisket og der er hele tiden en frivillig til at vejlede. Indenfor finder man skolestuen, hvor en lærer står parat til at undervise i, hvordan man skriver skråskrift – og så endda med blæk. Utroligt at opleve den koncentration børnene lægger for dagen.
I den gamle frisørsalon står frisøren klar til at foretage en klipning – eller blot vise sin flotte salon frem med alle de gamle remedier. Også apoteket er bemandet og her kan man få indblik i pillernes og tabletternes historie. På den anden side af gaden ligger smedjen, hvor den gamle esse gløder og hvor børnene kan få lov til at smedje deres egen jernkrog. Her finder du også Multihuset, hvor en masse kreative kvinder sidder og laver håndarbejde. Der bliver vævet og spundet, strikket og syet. Også her kan børnene være med. Nålefilt er meget populært blandt børnene. Her kan de lave deres egen lille figur. Men de kan også lave små æsker eller prøve at væve. I den gamle købmandsbutik har købmanden god tid til en snak og her kan du købe kandis og bolsjer mm.
Ud over alle aktiviteterne, byder Egnssamlingen desuden på en masse spændende udstillinger om den lokale historie, virksomhederne, kunstnerne og dagligdagen på egnen. Kom og få en god oplevelse, hvor engagerede mennesker står klar til at fortælle, hjælpe og hygge om jer – tag jeres børn eller børnebørn med! Og skulle man blive sulten undervejs, kan der købes vafler, kaffe og sodavand.