Aktivitetskalender

2024

Vinterferieaktiviteter
tirsdag den 13. februar kl. 10-14, og
tirsdag den 20. februar kl. 10-14

Foredrag (UDSOLGT)
13. marts kl. 19.00: Den falske landsby og Flugplatz Aalborg West, v. museumsinspektør Thor Bæch Pedersen

Generalforsamling
onsdag den 20. marts kl. 19:30
– spisning kl. 18:00 (husk tilmelding)

Påskeaktiviteter
tirsdag den 26. marts kl. 10-14

“Havnefruen” og Saltum Skole
I hele april vil Havnefruen i samarbejde med de mindste klasser fra Saltum Skole lave kunst og børneteater i kroen. Mere info følger!
Læs mere om Havnefruen her: Havnefruen

Saltum Festdage – Uld og Kunsthåndværk
lørdag den 4. maj kl. 10-17 og
søndag den 5. maj kl. 10-16

Sommeraktiviteter
Tirsdage i skolernes sommerferie,
den 2. juli, 9. juli, 16. juli, 23. juli,
30. juli, og 6. august, alle dage kl. 10-14

Efterårsaktiviteter
Aktivitetsdag tirsdag den 15. oktober kl. 10-14.

Håndarbejdets Dag
Torsdag den 7. november kl. 14-17, Faarupvej 3

Adventhygge: lørdag den 30. november kl. 11-15

Aktivitetsdage i ferierne på Egnssamlingen i Saltum

På Egnssamlingen i Saltum er der hver tirsdag i skolernes ferier et mylder af liv. Ca. 30 frivillige står parat til at tage imod børn og voksne, der har lyst til at opleve, hvordan tingene foregik i gamle dage.

Udenfor kan man lave sit eget reb. Og rebet bliver straks taget i brug: To af de frivillige svinger rebet – og så skal der hoppes. Masser af gamle lege bliver opfrisket og der er hele tiden en frivillig til at vejlede.

Indenfor finder man skolestuen, hvor en lærer står parat til at undervise i, hvordan man skriver skråskrift – og så endda med blæk. Utroligt at opleve den koncentration børnene lægger for dagen.

I den gamle frisørsalon står frisøren klar til at foretage en klipning – eller blot vise sin flotte salon frem med alle de gamle remedier. Også apoteket er bemandet og her kan man få indblik i pillernes og tabletternes historie.

På den anden side af gaden ligger smedjen, hvor den gamle esse gløder og hvor børnene kan få lov til at smedje deres egen jernkrog. Her finder du også Multihuset, hvor en masse kreative kvinder sidder og laver håndarbejde. Der bliver vævet og spundet, strikket og syet.

Også her kan børnene være med. Nålefilt er meget populært blandt børnene. Her kan de lave deres egen lille figur. Men de kan også lave små æsker eller prøve at væve. I den gamle købmandsbutik har købmanden god tid til en snak og her kan du købe kandis og bolsjer mm. 

Ud over alle aktiviteterne,  byder Egnssamlingen desuden på en masse spændende udstillinger om den lokale historie, virksomhederne, kunstnerne og dagligdagen på egnen.

Kom og få en god oplevelse, hvor engagerede mennesker står klar til at fortælle, hjælpe og hygge om jer – tag jeres børn eller børnebørn med!

Og skulle man blive sulten undervejs, kan der købes vafler, kaffe og sodavand.