Arkiv og arkivalier

Egnssamlingen råder over et moderne, brandsikret arkiv, hvor vi passer på billeder, dokumenter, bøger og meget andet der dokumenterer egnens historie. Samlingen er bygget op siden Egnssamlingens startede for mere end 50 år siden. Vores frivillige arbejder hele tiden på at digitalisere arkivalierne, så de bliver tilgængelige for et bredere publikum. Du kan søge i vores registreret materiale på arkiv.dk.

Vi har registreret over 2.300 arkivfonde, 34.000 billeder, 7.300 museumsgenstande, 1.800 bøger og 4.100 artikler, og hvert år har vi omkring en halv million visninger på arkiv.dk. For tiden lægges der meget arbejde i at digitalisere gamle lydbånd og videoer, samt at indscanne kort i høj opløsning.

Prøv at søge på eksempelvis et sted eller en person i søgefeltet herunder, og se om der dukker noget op i vores samling:

Det kan være lidt besværligt at finde vedhæftede dokumenter på arkiv.dk, men vi har forsøgt at forklare det her: Hjælp til søgning i arkiv.dk.

HUSK: Du må gerne dele links, men billeder fra arkiv.dk må ikke downloades uden arkivets tilladelse. Hvis du ønsker at bruge et af Egnssamlingens billeder til en bogudgivelse eller lignende, så kontakt os på – vi tager 100kr per billede til publikation, og sender de ønskede filer i høj opløsning.

Ligger du inde med arkivalier, men er i tvivl om de er værd at bevare?

Spørg os før du smider det ud! Om noget er værd at gemme er en smagssag, men husk at de ting der i dag kan virke mondæne og hverdagsagtige måske kan være med til at beskrive nutiden om 50 eller 100 år! Vi takker nej til mange genstande, men det er altid bedre at spørge os – og vi sætter stor pris på henvendelserne.