Torsdagscafé: “Blokhus – fra skudehandlerby til kulturby”

Torsdag den 3. oktober kl. 14.00 lægger Egnssamlingen lokale til en “Torsdagscafé”, som arrangeres i samarbejde mellem Jammerbugt Bibliotekerne og Lokalhistorisk Samråd. Benny Frandsen fortæller om historien om Blokhus’ overgang fra skudehandlerby til kulturby:

Da skudehandelen, for næsten 150 år siden, stoppede i Blokhus, stod byen overfor nye udfordringer. Samtidigt blev Herredsfoged kontoret nedlagt, og befolkningstallet i Hune sogn faldt drastigt. Dog var der allerede en ny udvikling i gang. Der blev opført badehoteller, for der var kommet gang i “Badevæsenet”. Det førte det bedre borgerskab til byen, og kunstmalere kom til byen, som havde gode motiver, og et købedygtigt publikum. Den store udvikling for kulturen, kommer i 1928, hvor forfatteren Thomas Olesen Løkken, køber den gamle herredsfoged bolig, og indretter den til sommerpensionat. Malere, forfattere og mange andre, får et samlingssted, hvor de kan mødes. Dette foredrag handler om de kulturpersonligheder, kendte og ukendte, som blev en del af livet i Blokhus. 

Sted: Egnssamlingen, Faarupvej 3, 9493 Saltum,

Tid: Torsdag den 3. oktober kl. 14.00

Entré: 30kr (betales i receptionen).

Klitgaards Badehotel, Blokhus, ca. 1933. I forgrunden haven og bagved Restaurant Strandingskroen. Bag denne ses bademesterens (Mathæus Sørensen) hus og bag dette frk. Kasses hus. Alle bygninger, der blev fjeret af tyskerne i efteråret 1944. i baggrunden midt for anes Blokhus Teltplads. Foto: Egnssamlingen.