Den nye hjemmeside

Indhold på den nye hjemmeside er kopieret fra vores 10 år gamle side som var særdeles svær at vedligeholde. Derfor har vi nu en opgave med at fejlrette og forbedre tekster og billeder. Vi vil konvertere PDF-sider til indlæg med undtagelse af referater og beretninger efterhånden som vi får tid.

Hjemmesidens indhold er bygget op af sider som indeholder statisk indhold og indlæg som kan være oplysninger om nyheder, udstillinger og lignende.

Fremover skal vi vænne os til at visning af indlæg styres af hvilken kategori vi har givet dem. På alle sider med undtagelse af ”Hjem” vises kategorierne ude til højre. Klik på de enkelte kategorier og se at indlæggene dukker op. Her kan indlægget så åbnes. Vi kan oprette alle de kategorier vi har brug for og alle indlæg kan være i alle kategorier samtidig hvis vi ønsker det. Indlæg som ikke længere er relevante bør ikke slettes – det kan Google og de andre søgemaskiner ikke lide. I stedet skiftes kategori til “arkiveret”. Vi kan stadig finde indlægget, og søgemaskinerne på nettet er glade da de ikke skal håndtere et forsvundet indlæg.

Hjemmesiden er lavet så den præsenteres bedst muligt på en mobiltelefon da mange besøgende i dag bruger en telefon til at søge oplysninger. Se en gang imellem på telefonen og check om alt ser fornuftigt ud.

På Hjem-siden har vi lige nu 4 indlægsgitre. Nyeste indlæg, Egnssamlingens udstillinger, Vejnavne og Ugespots. Indlæg fra de fire kategorier vises i disse rammer.

Indlægsgitteret ”Nyeste indlæg” er sat op så der vises 3 indlæg sorteret efter indlægsdato. Ældre indlæg ud over de 3 forsvinder når nye kommer til.

De 3 andre indlægsgitre er sat op til at sortere alfabetisk. Egnssamlingens udstillinger har plads til alle de udstillinger vi ønsker at vise.

Vejnavne i Jammerbugt Kommune er sat på forsiden da vores lærer på kurser brugte de første indlæg som kursusopgave. Vi har vistnok 50 vejnavne så der var lidt at arbejde med.

Nyt materiale der lægges på siden skal overholde følgende:

Egnssamlingens arbejdsområde er Hvetbo Herred, eller rettere sagt det der tidligere udgjorde Pandrup Kommune.
Vort arkiv rummer arkivalier fra lokale virksomheder, fra det lokale foreningsliv og fra privatpersoner, der har været kendetegnende for vor egn.

Derudover rummer vore samlinger museumsgenstande, som beskriver livet i her på egnen igennem det 19. og 20. århundrede.
Billeder der lægges på hjemmesiden skal hentes fra Egnssamlingens arkiv eller være billeder du selv har taget. Vi ønsker ikke at krænke andres ophavsret.

Hjemmesiden er blevet til i forbindelse med et kursus arrangeret af Jammerbugt Kommune med deltagere fra 7 foreninger i kommunen. Kurset var arrangeret over 4 dage hvor vi startede med et ZOOM-møde hvor vi sad hjemme ved vore egne computere. Herefter to rigtige kursusdage og til sidst et opfølgningsmøde over ZOOM. Kurset blev ledet af Louise fra Toft Webdesign og herfra modtog vi også en række undervisningsvideoer til selvstudie. Opdatering af hjemmesidens systemfiler og daglig backup varetages fremover af SLA – Sammenslutningen af Lokalarkiver, så vi skal fremover koncentrere os om indhold.

Vi har efterfølgende afholdt et Erfa-møde med deltagere fra foreningerne. Første møde blev afholdt her hos os i Saltum d. 11. januar.

Herunder link til de 7 foreninger.

Arentsminde Lokalhistoriske Forening

Gjøl Lokalhistoriske Forening

Biersted-Nørhalne Lokalhistoriske Forening

Lokalhistorisk Forening for Aaby Sogn

Egnssamlingen i Aabybro

Egnssamlingen i Saltum

Lokalhistorisk Arkiv Halvrimmen