Inspirationstur for Egnssamlingens frivillige

Mandag den 4. september var der arrangeret en tur for Egnssamlingens frivillige, med et tætpakket program. “Hovedattraktionen” var Hanstholm Bunkermuseum, hvor en af museets ansatte gav en fin introduktion til det store anlæg og historien omkring det.

Turen var planlagt af og for de mange frivillige der lægger arbejdstimer i huset, og 40 frivillige havde tilmeldt sig til turen. Der arbejdes på at arrangere en frivilligtur hvert år, men dette blev den første tur i et par år på grund af Coronarestriktionerne.

Dagen startede kl. 8:30, hvor de fleste blev samlet op i bus ved Egnssamlingen. En håndfuld frivillige blev herefter samlet op i Pandrup inden turen gik vestpå.

Første egentlige stop var en kaffepause ved Vejlerne i skønne omgivelser. Vejret viste sig fra bedste side!

Næste stop var Bunkermuseet i Hanstholm. En museumsmedarbejder gav en glimrende introduktion til museet, området og besættelsen, og herefter gik de mange frivillige rundt og så museet på egen hånd.

Særligt mandskabsbunkeren, hvor omkring 90 mand har været indkvarteret, gjorde stort indtryk. På billedet ses til venstre kanonbrønden.

Over middag stod den på overdådig frokost på Vesløs Kro, inden vi tog et stop ved testcentret ved Østerild. Her testes verdens største vindmøller, og bygningen huser et flot formidlingscenter med informationer om vindmølleindustrien.

Ved 16-tiden ramte vi igen Saltum efter en god dag med mange forskelligartede oplevelser.